ŞANLIURFA / EYYÜBİYE - Kanuni Sultan Süleyman Ortaokulu

Haz

Millî Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşı'nın genç, yaşlı, çocuk, kadın yüz binlerce kahramanının ölümsüz hatırasını çocuklarımızın, gençlerimizin hafızasında yaşatmak için "Çanakkale Kahramanlarını Öyküleştirme Çalışması" adlı bir proje hazırladı. 'Tarihe Not Düşen Öyküler', Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımıyla Ankara'da yapılan törenle tanıtıldı.

Haz

MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü, Harran Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Şanlıurfa İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Genç STEM Derneği iş birliğiyle Şanlıurfa İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Harran Üniversitesi ev sahipliğinde 28-29-30 Haziran tarihlerinde 1. Ulusal Eğitimde Yapay Zekâ Uygulamaları Kongresinin (EYZ 2021) birincisi düzenlenecek ve gelenekselleşerek gelecek yıllarda da yapılacaktır.

Kongrenin amacı; ülkemizde ve uluslararası platformda yapılan yapay zekâ çalışmalarının, eğitimdeki örnek projelerin, öğretim uygulamalarının sonuçlarının akademik ve eğitim camiası ile paylaşılması ve bunun sonucunda da yaygınlaştırılmasının sağlanmasıdır.

Bu kapsamda; Erasmus, eTwinning, TÜBİTAK, yerel kalkınma ajansları, Bakanlıklar ve diğer kurum ve kuruluşlarca desteklenen projeler, yerel projeler ile okullarda gerçekleştirilmiş örnek öğretim uygulamalarının kongrede bildiri olarak sunumu gerçekleştirilebilecektir. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yer alan yönetici, öğretmen ve idarecilerimizin katılımıyla bildiri sunumları, panel ve workshoplar yapılması, planlanan kongreye katılımın sağlanması gerekmektedir.

Haz

Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi kapsamında seçilen okulların altyapıları, kütüphaneleri, laboratuvarları ve atölyeleri 545 milyon liralık yatırımla yenilenirken 528 bin 73 öğrenciye kişisel gelişim desteği verildi.

Haz

Milli Eğitim Bakanlığı'nın özel eğitimde kullanılan öğretim materyallerinin tescil süreci çalışmaları kapsamında, 2021'in ilk 5 ayında 35 özel eğitim öğretim materyali, Türk Patent ve Marka Kurumu'nca tescillendi.

13/06/2021 Tarihli VKV Koç Özel İlkokulu ve Ortaokulu
3. ve 5. Sınıflarda Öğrenim Görecek Öğrenciler İçin